Vojni most kod Svilajnca otvoren za saobraćaj

Bez autora
Jun 02 2011

Ministar odbrane Dragan Šutanovac otvorio je juče za saobraćaj vojni most „Bejli“ koji je postavljen preko reke Resave, u selu Bobovo kraj Svilajnca. Most je širok četiri, a dugačak 24 metra. Nosivost je 18 tona. Most obezbeđuje prilaz obradivom zemljištu, a meštanima Bobova i Lukovice, koji preko reke imaju 150 hektara oranica, skraćuje put za oko 20 kilometara. Ukupna vrednost investicije je oko pet miliona dinara. Novac je obezbedila opština Svilajnac, uz pomoć Ministarstva odbrane. Civilno-vojna saradnja je jedan od prioriteta Vojske Srbije (VS). Uspeli su da vrate poverenje u vojsku. U ovom trenutku VS pomaže na više ugroženih lokacija na kojima su bile poplave - od Kraljeva i Prijepolja do Trgovišta. Svuda gde se desi neka nesreća prvo dolazi vojska sa policijom. Sličan most se otvara i u Vladičinom Hanu.

Vojni most kod Svilajnca otvoren za saobraćajMinistar odbrane Dragan Šutanovac otvorio je juče za saobraćaj vojni most „Bejli“ koji je postavljen preko reke Resave, u selu Bobovo kraj Svilajnca.

Most je širok četiri, a dugačak 24 metra. Nosivost je 18 tona. Most obezbeđuje prilaz obradivom zemljištu, a meštanima Bobova i Lukovice, koji preko reke imaju 150 hektara oranica, skraćuje put za oko 20 kilometara. Ukupna vrednost investicije je oko pet miliona dinara. Novac je obezbedila opština Svilajnac, uz pomoć Ministarstva odbrane.

- Civilno-vojna saradnja je jedan od prioriteta Vojske Srbije (VS). Uspeli smo da vratimo poverenje u vojsku. U ovom trenutku VS pomaže na više ugroženih lokacija na kojima su bile poplave - od Kraljeva i Prijepolja do Trgovišta. Svuda gde se desi neka nesreća prvo dolazi vojska sa policijom - rekao je Šutanovac. Ministar je dodao da se sličan most otvara i u Vladičinom Hanu.

Prema njegovim rečima, planira se saradnja svilajnačkog Doma zdravlja i Vojnomedicinske akademije u Beogradu tokom koje će jednom mesečno lekari sa VMA vršiti preglede i manje intervencije u lokalnom Domu zdravlja.

Otvaranju mosta prisustvovali su predstavnici vojske, policije, lokalne samouprave i crkve.

Predsednica opštine Gorica Dimčić Tasić rekla je da trenutno ima pet projekata rekonstrukcije mostova u Svilajncu ukupne vrednosti 70 miliona dinara, od čega 30 odsto obezbeđuje opština.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik